Interjú Petrával

január 25, 2017 / TÖRTÉNETEK

Az IDEAS Boutique Eventsnél nagyon fontos a személyesség, és mivel mi is szeretjük megismerni ügyfeleinket, hogy minél jobban rájuk tudjuk szabni az általuk megrendelt eseményt, arra gondoltunk, hogy ez fordítva is igaz lehet, úgyhogy a következő interjúban Borkai Petrával, az alapítóval ismerkdhettek meg.

Mi volt az a pont, amikor érezted, hogy a rendezvényszervezés az, amivel foglalkozni szeretnél?

Középiskolás korom óta szerettem szervezkedni, dekorálni. Részt vettem a 24 órás vetélkedőn is, amit középiskolások között rendeznek meg évről évre más témában, ahol szükség volt a kreatív ötletekre, mindezek mellett a szervezői készségre. Abban biztos voltam, hogy valamilyen kreatív dolgot fogok csinálni és az ékszerkészítés után erre a pályára vitt az élet engem.

Az eddigi rendezvényeid közül melyik a kedvenced, és miért?

Mindegyik rendezvényemben volt valami kedvenc, szeretnivaló. Ugyanis az én rendezvényeim témára alapuló rendezvények, valahol egyforma sémára készülnek, de mégis mindegyik különleges és egyedi, mindegyikben van kihívás, új ötletekre találás. De, ha ki kéne emelnem az eddigi rendezvényeim közül, az két születésnap lenne. Az egyik a Great Gatsby Birthday Party, amit a luxus, csillogás, gazdagság, káprázatosság, kicsit csajosabb sémára alapuló esemény volt. A másik szinten egy születésnap, Country stílusú rendezvény. Ebben a feladatban az tetszett a legjobban, hogy kipróbálhattam a másik oldalt is, tehát ez a téma a szabadban volt, vagány, természetbarát, izgalmakkal teli, kicsit egyszerűbb kivitelben.

A kampányanyagodhoz három témát választottál? Miért pont ezeket?

Szerettem volna egy laza, elegáns tengerparti esküvőt a meleg homokban a „tengerpart” szélén. Illetve szerettem volna egy olaszos, természetes, de elegáns esküvői témát kint az erdő közepén. A harmadik téma, pedig egy egyszerű, talán kicsit hideg, minimál, márvány stílus, ami, akár egy céges rendezvényre is tökéletes.

Mi inspirál a munkád során?

Minden. Meglátok egy színt, egy virágot, egy fát, egy tárgyat, egy épületet, egy helyszínt vagy megérintek egy anyagot és, ha az hatással van rám, akkor elkezdek ötleteket szőni belőle, apró dolgokból is képes vagyok inspirálódni és mindent köré építeni.

Mit szeretsz legjobban ebben az egészben?

Sürögni, forogni, szervezkedni és, olyan emberekkel együtt dolgozni, akik értik, amit szeretnék, hasonló elképzeléseik vannak. Szeretek csodálatosakat alkotni, álmodni, tervezni, dekorálni. Egyszerűen az egészet imádom, úgy ahogy van. Olykor nagyon fárasztó egy szakma, hiszen képes vagyok egy rendezvény ötletein pörögni napokon át, újabb és újabb ötletek jönnek és inspirálnak a témához kapcsolódóan.

Mennyire figyeled a trendeket és mennyire építed bele a saját rendezvényeidbe?

Figyelembe veszem, bár inkább a saját ötleteimre hagyatkozom. De ez elég szubjektív dolog, hiszen minden rendezvényem más és más. Mivel témára alapuló rendezvényekkel foglalkozom, ezért új és régi dolgok is feltűnnek, akár a dekorációban, zenében. Lehet az egy 20-as évekbeli parti, modern kivitelben.

Van olyan kis apró részlet, ötlet bármelyik rendezvényedről, amire nagyon büszke vagy, mert annyira jól sikerült?

Minden rendezvényem aprólékos dolgokból tevődik össze, úgyhogy kimondott kedvencem nincsen, magára az összhangra törekszem.

 

Szerinted miről annyira különleges az IDEAS? Mi az a plusz, amitől más, mint a többi esküvő- és rendezvény szervező ügynökség?

Az IDEAS erősen képviseli a nyugati irányzatot. Minden egyes aprólékos részletre odafigyelünk és egységes összhangot teremtünk. Létrehozunk olyan álmokat is, amiket úgy gondolnák az emberek, hogy nem kivitelezhető.

 

Szerinted mitől lesz egy rendezvény kimagasló?

Elsősorban, ha elégedett vagyok azzal, amit csináltam, mindezek mellett a megrendelőmnél is fontos, hogy ő is elégedett legyen és boldog. Nem győzöm hangsúlyozni az összhangot. Én szeretem lenyűgözni az ügyfeleimet és szeretnék mindenki mást is elkápráztatni, aki az eseményen részt vesz.

 

Titokban fejben már kitaláltad a saját esküvődet?

Nem teljesen, de már gondolkoztam róla én is. Az biztos, hogy rozé gold szín lesz benne. (nevet) Elegáns, finom, romantikus, esküvőt szeretnék. Egyszóval, olyan Petrásat.